Hálózati találkozó és együttműködés megerősítése Debrecenben

A proHáló Hálózat 2010. december 9-10-én tartotta projektzáró hálózati találkozóját Debrecenben, amelynek keretében az alábbi nyilatkozat aláírásával sor került a hálózati együttműködés megerősítésére is.
 
„Alul írott civil szervezetek képviselői és egyéni tagok csoportjának tagjai jelen okmány aláírásával kijelentjük, hogy a proHáló Hálózat Működési Alapelveit és kapcsoló dokumentumait elfogadjuk, a   közösen megfogalmazott  hálózati célokkal egyetértünk  és azok megvalósításához a szervezeti erőforrásaink  révén hozzájárulunk. Megerősítjük és hitelesítjük hálózati együttműködési szándékunkat.”
 
 
A hálózat tagszervezetei az 1999-es évektől működnek együtt. Az első időkben a Civil Ház programban (1999-2003), és a Közösségi Aktivitás és Részvétel projektben. A hálózati együttműködés első, közösségi tervezéssel megvalósított formája  volt, hogy 2003. januárjában „Szolgáltató Központok a tartalmas nonprofit Szolgáltatásokért” címmel pályázatot nyújtottunk be a Charles Stewart Mott Alapítványhoz. Az országos hatókörű projekt célja  az volt, hogy a nonprofit közösségeknek szolgáltatásokat nyújtó szervezetek munkája még színvonalasabb legyen, épüljön és megerősödjön a szakmai hálózatuk. Az Mott Alapítvány támogatási időszaka 2010. december 31-én véget ért. Egy nagy korszakot zárt a proHáló, amely során eljutottunk hálózatunk  tudatos fejlesztéséhez és egyúttal egy új korszak is kezdődik, amely további lehetőséget és kihívást tartogat a hálózati együttműködésünkben.