Civil érdekérvényesítés képzés és konzultáció környezeti ügyekkel foglalkozó civil szervezetek számára

2014. november 25.
Magyar Természetvédők Szövetsége
Budapest, 2014. december 10. – szerda – 10 óra. A Fenntarthatóság Felé Egyesület, a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért és a Magyar Természetvédők Szövetsége képzése.
Esemény időpontja:
2014. december 10.
Helyszín:
Budapest, MTVSZ iroda, IX. ker., Üllői út 91/b. III. 21.

Sokszor és sokan döntenek olyan fontos ügyekben, amelyek érintik civil szervezeteink szakmai céljait, szervezeti életét. Polgármesterek, önkormányzati képviselők, az önkormányzat dolgozói, hatóságok képviselői, vállalati döntéshozók, pályázati lebonyolítók döntései meghatározhatják munkánk eredményességét.

Van egy olyan ügyed, amelyben lobbizásra, döntések befolyására lenne szükség a helyi közösség vagy szervezeted érdekében? Ha ötleteket szeretnél kapni, hogy hogyan tudnád befolyásolni a döntéshozókat és a lehető legkedvezőbb eredményt elérni a környezet és a társadalom érdekében, ott a helyed a képzésünkön!

A képzési alkalom segítséget nyújt a helyi, megyei szinten tevékenykedő civileknek, hogy rendszerben tudják szemlélni az érdekérvényesítési és döntésbefolyásolási feladatokat, hogy elsajátítsák a hatékony lobbizás és kommunikáció eszközrendszerét. A képzésen a résztvevő civil szervezetek egyedi problémájára egy-egy érdekérvényesítési stratégiai tervet dolgozunk ki érdekérvényesítési tréner és a civil szakértő segítségével. A résztvevők a képzés után, az érdekérvényesítési stratégia megvalósítása során is fordulhatnak tanácsért a két szakértőhöz. A tréningen egy helyi érdekérvényesítésről szóló segédletet is kézhez kapnak az érdeklődők.

A képzést Farkas István, az MTVSZ/TFF trénere és
Éger Ákos az MTVSZ/FFE civil tanácsadója, volt önkormányzati képviselő tartják.

A képzés helye:        MTVSZ iroda, 1091. Budapest, Üllői út 91/b. III. 21.

Ideje:                          2014. december 10. szerda, 10 óra

Az eseményen olyan civil szervezetek vehetnek részt, amelyek tevékenységei közé környezetvédelmi, településfejlesztési, állatvédelmi, vidékfejlesztési ügyek (is) tartoznak.

Megköszönjük, ha meghívónkat továbbítod olyan szervezetnek, akit érdekelhet képzésünk!

Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot és juttassák el e-mailen vagy faxon a következő címre:

Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, Horváth Kinga

horvath.kinga@tff.hu - tel: 06 70 326 5830 – fax 06 1 216 7295

A képzést a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatja.