Elismerés a Civil Közösségek Házának

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete pécsi programja során elsőként a közelmúltban új helyre, a Zsolnay Kulturális Negyedbe költözött Amerikai Kuckót nyitotta meg Páva Zsolt pécsi polgármesterrel.
Az amerikai nagykövet az intézmény megnyitása után a több mint hatvan pécsi civil szervezetnek otthonául szolgáló Civil Közösségek Házába látogatott, ahol átadta az Aktív Állampolgár Díját Katona Krisztinának, a Murál Morál Mező szakmai vezetőjének.
Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége januárban indította el új kezdeményezését, melynek keretében "aktív állampolgárokat" ismer el. Az év során a nagykövet szerte az országban olyan magánszemélyeket és szervezeteket tüntet ki, akik azon dolgoznak, hogy pozitív változást hozzanak közösségeikben. Katona Krisztina azzal érdemelte ki a díjat, hogy tevékenysége nyomán az utcai képzőművészet segítségével többnyire hátrányos helyzetű fiatalokból tudott, s tud folyamatosan közösséget építeni.
Ezek után Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet a nagykövetség elismerő díját adományozta Civil Közösségek Házának a pécsi és a baranyai civil szervezetek kiemelkedő támogatásáért.