Új helyi adománygyűjtő kezdeményezés

Az Aranyeső Alapítvány és a Székesfehérvári Első Lions Club 2011 októberében életre hívta az Esély boltot. A karitatív kezdeményezés keretében az adományozók dönthetik el, mely területre fordítanák a befolyt összeget. A nem reprezentatív felmérés során a székesfehérváriak elsősorban a gyermekétkeztetésre és városfejlesztésre költenének.
Az Aranyeső Alapítvány és a Székesfehérvári Első Lions Club Székesfehérvár lakóival együtt közösen kíván fellépni és cselekedni, hogy a város élhetőbb, biztonságosabb, család- és gyermekbarát legyen. A két civil szervezet megálmodta, és életre keltette az Esély programot 2011 októberében.

Az Esély bolt szemléletében különbözik a korábbiaktól, hiszen az adományozók dönthetik el, mire fordítsák a befolyt összeget. A begyűjtött adományok március 1-jével azon személyekhez kerülnek, akik az adott területek fejlesztésében illetékesek. Gyermekétkeztetésre, parkosításra, új játszótérre adományozott összeg a Polgármester Úrnak, közbiztonságra adományozott összeg a Rendőrkapitány Úrnak kerül átadásra. Az ösztöndíj-programra adományozott összeg felett az Aranyeső Alapítvány rendelkezik.
Az Ösztöndíj-program keretén belül egy független pedagógusokból álló bizottság kiválasztja azokat a tehetséges, ám hátrányos helyzetű diákokat (általános- és középiskolásokat), akiknek tehetséggondozására felajánlják az adományozott összeget. Az adományból meghatározzák, hogy egy gyermeknek mennyi ideig tudják finanszírozni a különóráit.

Az Esély bolttal karácsonyig több helyszínen és rendezvényen találkozhatnak a székesfehérváriak. 2011. december 12-től a Karácsonyi Vásár Szeretetházikójában várják az érdeklődőket és adományozókat. Az Esély boltban 1000 Ft-os, 5000 Ft-os és 10 000 Ft-os értékben vásárolhatóak meg a sorszámozott Esély kártyák.A vásárló a boltban elmondhatja, hogy ő mit tart a legfontosabb támogatandó területnek, és az öt, Székesfehérvár által leginkább támogatni kívánt terület közül mire szeretné, hogy költsék az adományát.
Bővebb információ: Dr. Hátsági-Horváth Miklós Telefonszám: +36 20 555 1111 Email: hatsagi@gmail.com Web: http://aranyeso.net/eselybolt