SZÉL-ERŐ Nyári Egyetem civil szervezetek vezetőinek és munkatársainak

Tanulás * Töltődés * Találkozás
Pannonhalma, 2011 augusztus 22-26.
Az Inspi-Ráció Egyesület és a Helyi Mérték Alapítvány augusztusban megszervezi első Nyári Egyetemét.

A szervezetfejlesztési tapasztalataink azt mutatták, hogy nem egyszerű jól összepakolni a nagy projekt menedzsmentjét, hogy mind szakmai, mind elszámolási szempontból hatékony és sikeres legyen. Pedig mindannyian tudjuk, akik az EU-s projektek megvalósításának útjára léptünk, hogy ez hosszútávon létkérdés, hiszen ha nem tudjuk jól menedzselni a projektjeinket, akkor tönkremegyünk, ha pedig nem tudjuk a szakmaiságot, az ügyet megőrizni, akkor kiégünk. Ezért a Nyári Egyetem fókuszába a nagy projektek menedzsmentjének felkészítése került, méghozzá olyan módon, hogy a megvalósuló komplex tréning program a lehető legnagyobb hatékonysággal szolgálja a résztvevők  felkészülését.

Milyen új elemek vannak a Nyári Egyetemünkben, amelyek a valóságra gyakorolt hatékonyságot növelik?

  • A Nyári Egyetem ideje alatt 3 tréning zajlik párhuzamosan, külön-külön koncentrálva az egyes projekt menedzsment szereplőkre, mint a projektvezető, szakmai vezető, gazdasági vezető. Ezért amennyiben a teljes projekt menedzsment csapat el tud jönni, akkor párhuzamosan a szerepüknek megfelelő képzést kapnak. Ennek ösztönzésére alakítottuk ki a sávos részvételi díjas rendszert. A tréningek során a tartalomban a nagy hatóerejű pontokra koncentrálunk, a szokásos menedzsment képzési elemek helyett.
  • A párhuzamosan zajló képzések közötti időszakban teret és segítséget adunk ahhoz, hogy a projekt csoportok integrálják a képzésen tanultakat, és a szervezetre szabott projekt menedzsment tervel térjenek haza. A projekt csoportok mentort választhatnak a képzők közül, akik ezeket a szervezeti szintű tervezéseket segítik, azaz a képzés ideje alatt szervezetfejlesztési támogatást is kaptok.
  • A képzési napok végén a vacsora utáni időszakban a társadalmi problémák hajtóerőiről kezdeményezünk műhelybeszélgetéseket annak érdekében, hogy minden szervezet a szervezeti és projekt célok tisztításán is tudjon dolgozni.
  • Mindezek mellett a testi és lelki pihenésre, felfrissülésre is teremtünk alkalmat, a reggeli és ebéd utáni időben, ill. éjszaka, amikor mindenki aludhat egy jót J. Ezen a téren az önszerveződést, az egymásnak nyújtott kikapcsolódást, pihenést szolgáló „szolgáltatásokat” is ösztönözzük.
  • A képzési időszakot úgy alakítottuk ki, hogy egy munkahétbe beleférjen, és a Nyári Egyetem végén – után a családdal, vagy munkatársi körben eltöltött pihenéssel érjen véget.

Nos, az előnyök sorolását követően nézzük a költségeket. Sajnos a beadott három pályázatunkból csak egy nyert, így nagyon minimális költségvetéssel szervezzük a programot. Ennek következtében nem tudunk a résztvevők utazási, szállás, étkezési költségeihez hozzájárulni, sőt a trénerek is jelentős önkéntes munkát raknak bele a történetbe.
Így lett költségáron kiszámolva a részvételi díjak:

  • Egy szervezetből egy fő résztvevő esetén: 34.000 Ft
  • Egy szervezetből két fő résztvevő esetén: 28.000 Ft
  • Egy szervezetből három fő résztvevő esetén: 23.000 Ft

Természetesen keresünk további támogatókat is és amennyiben sikerül, akkor ez még változhat!
Mellékelten küldöm a felhívással és jelentkezéssel kapcsolatos anyagokat, amelyet a következő linken is megtaláltok:
inspi-racio.hu/szel-ero
Tudjuk, a szervezetektől nem kevés befektetést igényel a részvétel. Viszont azt gondoljuk, hogy akkor nem kidobott idő és pénz valami, ha valóban hasznosul. 
Arra hívunk és várunk tehát, hogy részt vegyél az IRE - Helyi Mérték első civil Nyári Egyetemén,  és ezzel alapító résztvevőjévé válj egy szektor jobbító kezdeményezésnek!