Zalai civil szervezetek tanulmányútja Pécsre

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület a zalaegerszegi kistérség területén működő civil szervezetek számára szakmai tanulmányutat szervezett Pécsre azzal a céllal, hogy az ottani helyi kezdeményezések, jó példák bemutatásával elősegítse, ösztönözze és hatékonnyá tegye a zalai szervezetek közötti együttműködést.
A 2010. március 10-12. között megvalósult pécsi látogatáson kitűnő szakmai rendezvényeken vettünk részt.
Az első nap megismerkedtünk a Nevelők Háza Egyesület munkájával. Vincze Csilla ügyvezető igazgató bemutatta az Egyesületet, a Ház történetét. Fűri Ildikó beszélt a programokról, pályázatokról. A szünet után Hajnal Zsolt ismertette a Baranyai Civil Korzó című folyóirat szerkesztési munkáit, szakmai programját.
Második napon a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft, ezen belül a Tett-Hely Ifjúsági Információs és Tanácsadó Központ munkáját ismerhettük meg. Kárpáti Árpád ügyvezető igazgató bemutatta a hálózatot Betekintést kaptunk a Pécsi Ifjúsági Kerekasztal munkájába, tapasztalatokat gyűjtve a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal működéséhez. A nap további részében végigjártuk a Tett-hely hálózati pontjait is Scholtz Péter vezetésével, aki a Szivárvány Gyermekházban működő Információs Pont munkatársa.
Sok hasznos információt, ötletet kaptunk vendéglátónktól a látogatások során.
A harmadik napon városnézésen vettünk részt Iványi Ildikó idegenvezetésével, aki a Nagycsaládosok Egyesületének az elnöke.
A 17 résztvevő nevében elmondhatom, hogy rendkívül hasznos és tartalmas három napon vagyunk túl. E kevés idő alatt is tucatnyi pozitív benyomást szerezhettünk, s csupa olyan tapasztalatot, melyek saját munkánk megújítására, fejlesztésére sarkallnak minket.

Írta: Németh-Horváth Katalin