Rajzpályázatot hirdet a Mosoly Alapítvány

A Mosoly Alapítvány a „Mosolyvarázs Program” keretében rajzpályázatot indít 3 és 14 év közötti gyermekek számára. A kezdeményezés célja, hogy játékos és kreatív formában hívja fel a gyermekek figyelmét az egészséges életmód és a rendszeres mozgás fontosságára, emellett a természet szeretetére tanítson.

 
A pályázat feladata egy vidám gyermekvers, Lackfi János „Egy jó szokás” című költeményének illusztrálása. Az A/4-es rajzlapon beadandó alkotás szabadon elkészíthető bármilyen technikával és eszközzel az alkotó elképzelései szerint. A képeket 2010. január 22-ig várják a szervezők. A legjobb munkák országos kiállításon kerülnek bemutatásra és a verssel együtt könyv alakban is megjelennek. A kötet megvásárlásával a hátrányos helyzetű fiataloknak szervezett programokat támogathatják majd a vásárlók. A pályázat részletei, valamint a feladatban szereplő vers megtalálhatók a program honlapján (http://azevtamogatottja.tesco.hu).
A Mosoly Alapítvány a rajzpályázatot több más élmény-, életmód- és művészetterápiás program mellett „Az év támogatottja” program segítségével valósítja meg. „Az év támogatottja” programot 2003-ban indította el a Tesco-Global Áruházak Zrt. azzal a céllal, hogy olyan alapítványokat támogasson, amelyek hátrányos helyzetű fiatalokon segítenek, életminőségük javítását célzó programokat szerveznek. A hét év alatt az áruházlánc a támogatott alapítványokon keresztül számtalan rászorulónak nyújtott segítséget. A Tesco kezdeményezéséhez 2008-ban a Procter&Gamble is csatlakozott, így a két vállalat összefogásával a korábbi 20 millió forint helyett 40 millió forintot nyerhet az adott év támogatottja.
A Mosoly Alapítvány 2009-ben a Mosolyvarázs Programmal nyerte el a jelentős összegű támogatást. A Tesco a támogatás összegén túl helyszínt biztosít áruházaiban a Mosolyvarázs rendezvényeknek, a Procter&Gamble pedig több terméke árából támogatást juttat a program számára. Emellett a Tesco áruházakban kapható adománygyűjtő tárgyak megvásárlásával a vásárlók is hozzájárulhatnak majd a támogatás összeghez.