Állampolgári részvétel erősítése - civil kapacitásfejlesztő képzés

A Civil Szervezetek Regionális Szövetsége és az Echo Nonprofit Network a Norvég Civil Alap támogatásával „Del Tech” címen civil kapacitásfejlesztő képzést szervez Székesfehérváron melynek célja az érdekartikuláció és az állampolgári részvétel erősítése, fejlesztése. A képzés során a résztvevő szervezetek megismerik és megtanulják, hogyan kell és lehet a lakosokat bevonni az érdekképviseleti munkába, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen feltárni a helyi lakosok véleményét, igényeit és hogyan lehet társadalmi vitát szervezni egy adott helyi problémáról. A képzés jellegét és módszereit tekintve egyedül álló Magyarországon. Az intenzív program során a szervezetek megismernek 8-10 különböző egyszerű és jól működő külföldi technikát arra, hogyan tudják a civil szervezetek befolyásolni a helyi döntéshozókat az emberek igényei és szükségletei alapján, megismerik a lakossági véleménykutatások adatgyűjtési és elemzési módszereit, valamint a társadalmi szervezésének szabályait. A programban résztvevő szervezetek 2010 januárjában és februárjában egy közös projektet is megvalósítanak mely során egy általuk kiválasztott helyi ügy kapcsán összegyűjtjük a lakossági véleményeket és nyilvános társadalmi vitát szerveznek róla.
Az utóbbi évek magyarországi folyamatai azt mutatják, hogy csak a civil szervezetek lesznek képesek arra, hogy a helyi demokrácia vívmányait megőrizzék és egy alapvetően nyugati típusú demokrácia működését biztosítsák. Ez a program ehhez kíván hozzájárulni.
A képzések tervezett ideje:
Projekt indító workshop: november 27.
2009. december 3-4-5.
2010. január 21-22-23.

Helyszín:
Civil Szolgáltató Központ, 8000 Székesfehérvár, Balatoni u. 8.
(OMV benzinkút és a Seat Szalon mögött, hátul az udvarban)
A programban való részvételi szándékát kérjük az alábbi on-line jelentkezési lap kitöltésével jelezheti november 22-ig. http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=tNGQC8B6ghVUXahRjuDRTg_3d_3d
A részvétel költségét a támogatók biztosítják.
Az alábbi linken megtekinthető a projekt részletes leírása: http://deltech.cisz.hu/